Het laatste nieuws
om vitaal te blijven
De rol van werkcultuur in het voorkomen van verzuim
05/7/2023 Preventie
In een tijd waarin organisaties steeds meer aandacht besteden aan het welzijn van hun medewerkers, speelt de werkcultuur een cruciale rol. Een gezonde werkcultuur kan bijdragen aan de motivatie en tevredenheid van medewerkers, en het verminderen van verzuim. Deze blog zal het belang van werkcultuur in relatie tot verzuim bespreken, definiëren wat werkcultuur is, het concept en de kosten van verzuim onderzoeken, en strategieën aandragen om een positieve werkcultuur te creëren en verzuim te verminderen.
Hoe het boosten van werkgeluk bijdraagt aan preventie van verzuim
05/7/2023 Preventie
Het begrip 'werkgeluk' lijkt misschien ongrijpbaar, maar het is een essentieel onderdeel van de moderne werkplek. Het bevorderen van werkgeluk kan een sleutelrol spelen in de preventie van verzuim. In een tijd waarin burn-outs en stressgerelateerde klachten toenemen, is aandacht voor werkgeluk cruciaal. Dit artikel zal ingaan op het concept van werkgeluk, de impact van verzuim, en de link tussen beide. We delen ook effectieve strategieën voor het verhogen van werkgeluk en geven praktische tips om dit in je eigen organisatie toe te passen.
Hoe voorkom je werknemersuitval: Effectieve preventiestrategieën
05/7/2023 Preventie
Werknemersuitval is een kwestie die elke organisatie serieus moet nemen, ongeacht de omvang of industrie. Het behouden van bekwaam en toegewijd personeel is niet alleen een teken van een gezonde werkomgeving, maar ook een cruciale factor voor bedrijfssucces. In deze blog gaan we dieper in op het onderwerp werknemersuitval, de oorzaken ervan, en hoe we het kunnen voorkomen door middel van effectieve preventiestrategieën. Laten we dit cruciale onderwerp samen ontrafelen.
Maatwerk in preventie: Het belang van een gepersonaliseerde aanpak
05/7/2023 Preventie
Een gezonde werkplek is de hoeksteen van elke succesvolle organisatie. Een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan een gezonde werkplek is preventie, en belangrijker nog, een gepersonaliseerde aanpak van preventie. In deze blog gaan we dieper in op het concept preventie, de noodzaak van een op maat gemaakte aanpak, en hoe dit kan bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van uw werknemers.