Het laatste nieuws
om vitaal te blijven
De kracht van positief denken bij het beheer van verzuim
09/8/2023 Curatie
Ziekteverzuim is een uitdaging die alle organisaties raken, maar de aanpak kan een significante verschuiving ondergaan door de kracht van positief denken te omarmen. Het concept van positief denken is niet beperkt tot persoonlijke ontwikkeling; het strekt zich uit tot elk facet van een organisatie, inclusief verzuimbeheer. Deze denkwijze kan een omgeving creëren die het herstel bevordert en een snellere terugkeer naar het werk mogelijk maakt. In dit artikel onderzoeken we de rol en voordelen van positief denken bij verzuimbeheer, hoe het te implementeren en bieden we praktische tips om het verzuim op je werkplek te verminderen.
Het verzuimprotocol: essentiële stappen voor een snelle re-integratie
09/8/2023 Curatie
Het beheersen van verzuim is een uitdagende taak voor elke organisatie. Eén instrument dat een cruciale rol speelt bij het bereiken van dit doel is het verzuimprotocol. Een effectief verzuimprotocol kan niet alleen helpen bij het verminderen van verzuim, maar ook zorgen voor een snellere re-integratie van medewerkers. In deze blog bespreken we het belang van een goed verzuimprotocol, hoe het werkt, en hoe het bijdraagt aan snellere re-integratie. We bespreken ook de essentiële stappen bij het opstellen van een verzuimprotocol en hoe je dit in jouw eigen organisatie kunt implementeren.
Waarom een veerkrachtige organisatie minder verzuim heeft
09/8/2023 Curatie
Veel organisaties staan voor uitdagingen en onvermijdelijke tegenslagen. Het vermogen om deze te weerstaan en er sterker uit te komen, wordt veerkracht genoemd. Veerkrachtige organisaties kunnen niet alleen beter omgaan met stress en veranderingen, maar ervaren ook minder verzuim. Dit artikel gaat dieper in op het verband tussen veerkracht en verzuim en biedt inzichten en strategieën om de veerkracht binnen uw organisatie te versterken.
De kracht van effectieve communicatie in verzuimbeheer
08/8/2023 Curatie
Bij het managen van verzuim speelt communicatie een cruciale rol. Het kan het verschil betekenen tussen succesvol re-integreren en onnodig langdurig verzuim. Deze blog belicht hoe effectieve communicatie het verzuimbeheer bevordert en hoe je het in je eigen organisatie kunt toepassen. Ontdek de kracht van communicatie in verzuimbeheer, ondersteund door onderzoeken, praktische strategieën en concrete tips.